Hopp til innhold
Forside / / Vil du hjelpe oss å teste ut appen Happy Hands?
Støtt oss

Vil du hjelpe oss å teste ut appen Happy Hands?


Skrevet av: Håkon Aas / Publisert: 22.11.2021 / Oppdatert: 22.11.2021


Har du håndartrose og bor i Oslo-området? Da vil vi gjerne ha deg med som deltager til å teste ut appen Happy Hands, som er en app med informasjon om anbefalt behandling og hjelp til å trene for personer med håndartrose.

Happy Hands er en app med informasjon om anbefalt behandling og hjelp til å trene for personer med håndartrose. Håndartrose rammer nær halvparten av alle kvinner og en fjerdedel av alle menn, og er en vanlig årsak til smerte og nedsatt funksjon i hendene. Det finnes ingen kur, men internasjonale retningslinjer fastslår at informasjon, håndtrening, og bruk av enkle støtteskinner og hjelpemidler er effektive tiltak for å redusere smerte og bedre funksjon. Appen er laget for å gi deg kunnskap om hvordan du kan mestre sykdommen gjennom å gjøre håndøvelser, og bruke gode arbeidsmetoder, hjelpemidler og støtteskinner. Happy Hands er utviklet ved Diakonhjemmet Sykehus, med støtte fra Stiftelsen Dam. Appen er utviklet av forskere og brukerrepresentanter, i samarbeid med Norsk Revmatikerforbund og Universitetets Senter for Informasjonsteknologi (USIT).

I 12 uker vil du ukentlig få varsler fra appen om nye informasjons- og treningsvideoer. Gjennom registrering av smerte, stivhet og funksjon kan du følge din utvikling i løpet av perioden. En ukentlig quiz skal i tillegg hjelpe deg med å huske på de viktigste elementene i videoene.

Vi ønsker nå å teste ut brukervennligheten av appen og vil gjerne ha med deg som deltager. Dersom du ønsker å prøve ut appen for oss, må du ha håndartrose og kunne komme til Revmatikerforbundets lokaler i Professor Dahls vei 32 i Oslo for å gjennomgå bruk av appen.

Deltagelse innebærer at du skal svare på noen spørreskjema og teste gripestyrke før og etter 12 ukers bruk av appen. Dette vil ta ca 30 minutter. Foreløpig har vi satt opp to tidspunkt for testing og gjennomgang av appen.

Mandag 29.november kl. 14 – 20

Tirsdag 14.desember kl. 13 – 19.30

Dersom du ønsker å delta sender du en mail til happy-hands@diakonsyk.no og gir beskjed hvilket tidspunkt du ønsker. Dersom du ikke kan noen av disse tidspunktene, kan det være at vi setter opp flere tidspunkt for testing og gjennomgang.