Hopp til innhold
Forside / nyheter / Webinarer om smertemestring
Støtt oss

Webinarer om smertemestring


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 18.01.2023 / Oppdatert: 06.02.2023


Foto: Nicolas Tourrenc

Du er ikke alene om å ha smerter. Mange i Norge har det. Likevel er det lett å føle seg ensom, for bare du vet hvordan dine smerter kjennes.

Smerter kan stjele krefter, humør og pågangsmot. Ikke minst stjeler de oppmerksomhet, ja faktisk kan livet komme litt i skyggen av smerter.

Kunnskap om smerte

For å mestre langvarig smerte så godt som mulig, trenger vi kunnskap om smerte. Hva er smerte, hva påvirker smerte og hva kan være til hjelp?

I samarbeid med psykologspesialistene Elin Fjerstad og Torkil Berge ved Diakonhjemmet sykehus arrangerer NRF denne våren to webinarer om langvarig smerter. Del 1 holdes torsdag 2. februar og del 2 torsdag 9. mars.

Fjerstad og Berge har skrevet en rekke fagbøker og selvhjelpsbøker, som «Frisk og kronisk syk», «Energityvene. Utmattelse i sykdom og hverdag» og «Lev godt med sykdom». I sitt arbeid på Diakonhjemmet Sykehus bistår de pasienter i å håndtere kroppslige og mentale belastninger som sykdom kan gi.

På webinarene i februar og mars formidler Fjerstad og Berge nyttige erfaringer fra dette samarbeidet med pasientene og deres pårørende.

Oppstart smertegrupper

Alle medlemmer i NRF er velkomne til å følge disse webinarene. Hvis du er likeperson, vil du også få en invitasjon til å starte smertegruppe i ditt lokallag, som del av et prosjekt støttet av Stiftelsen Dam gjennom NRF.

Påmelding

Webinarene krever påmelding.

Del 1 med Elin Fjerstad ble holdt torsdag 2. februar.

Påmelding til del 2 med Torkil Berge, 9. mars kl. 12-14

Kan du ikke på dette tidspunktet? Fortvil ikke, meld deg på, og du får tilgang til opptaket i 14 dager.