Hopp til innhold
Forside / / Webinar – Seksuell helse for de med revmatisk sykdom og deres partner
Støtt oss

Webinar – Seksuell helse for de med revmatisk sykdom og deres partner


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 30.10.2017 / Oppdatert: 17.10.2023


Mandag 13. november kl. 13.00 arrangerer NRF et direktesendt webinar med tema: Seksuell helse for de som har en revmatisk sykdom og deres partner.

Seksualitet er en kilde for livsglede, nytelse, mestring og økt livskvalitet, uavhengig av om man er frisk eller lever med en sykdom. Dessverre er det slik at mange med revmatisk sykdom opplever utfordringer knyttet til seksualitet og intimitet.

Fra konkrete fysiske hindringer (tørre slimhinner, redusert bevegelighet) til mentale hindringer (manglende overskudd, manglende lyst, ikke komfortabel i egen kropp) er spennet med utfordringer vidt. Selv om helsepersonell som møter personer med revmatisk sykdom anser seksuell helse som et relevant tema i helsetilbudet, unnlater de aller fleste å ta dette opp. Seksualitet og seksuell helse blir redusert til et luksusgode som nedprioriteres til fordel for annen informasjon. Derfor er det mange som aldri får tilgang til veiledning og relevante råd om seksuell helse tilpasset livet med en kronisk sykdom.

Siden det ofte er liknende utfordringer for folk med revmatisk sykdom, har vi samlet inn spørsmål og problemstillinger fra våre medlemmer. Nå inviterer vi et panel med dyktige eksperter for å svare på deres spørsmål og gi råd om hvordan man kan ha et godt seksualliv også når en av partene har en kronisk sykdom.

Se webinaret her:

http://www.ustream.tv/channel/YwvfK7dQx2R

Seminaret finner sted mandag 13. november fra kl 13.00 til kl 15.00 og kan følges direkte, eller du kan se opptakene i ettertid på vår  YouTube-kanal -kanal.

Programleder:

Lotta Svartdal
Familieterapeut og leder i landsledelsen for Sjøgren i NRF.

Eksperter:


Tone S. Moksnes
Jordmor/rådgiver med master i sexologi ved Nasjonal kompetansetjeneste for svangerskap og revmatiske sykdommer (NKSR), Revmatologisk avdeling – St.Olavs Hospital.


Randi Gjessing
Spesialist i sexologisk rådgiving NACS/onkologisk sykepleier ved Akershus universitetssykehus HF.


Tore Borg
Spesialist i sexologisk rådgiving NACS/onkologisk sykepleier ved MediWave – Medisinsk klinikk for sexologi.

Send inn spørsmål!

Har du spørsmål du ønsker at panelet skal ta opp kan du sende dem inn til programleder Lotta Svartdal: lotta@svartdahl.no

Se webinaret her:

http://www.ustream.tv/channel/YwvfK7dQx2R

Webinaret legges også ut på NRFs YouTube-kanal i etterkant for dem som ikke har mulighet til å se det direkte.