Hopp til innhold
Forside / Barn og unge / – Det var en kamp for å bli trodd!
Støtt oss

– Det var en kamp for å bli trodd!


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 03.11.2017 / Oppdatert: 17.10.2023


Tiril fikk tidlig diagnosen barneleddgikt. Først da hun var 18 år ble det konstatert at hun også hadde alvorlig utmattelsessykdom. I dag er Tiril for syk til å gå på skole og trenger hjelp til mye.

– Legene på sykehuset trodde ikke på meg. De brukte ord som «skolelei» og «deprimert», sier Tiril Øyen Hoel (19). Først da hun ble livstruende syk, ble hun tatt på alvor.

I dag er Tiril for syk til å gå på skole og trenger hjelp til mye. Heldigvis klarer hun å skrive, og utmerker seg med nydelig poesi. Hun vant NRFs skrivekonkurranse tidligere i år. og selveste Prinsesse Märtha Louise ble rørt til tårer da Tiril leste opp diktet sitt «Frykt» på Revmatikerdagen i mars.

NRF kjemper for tidlig diagnostisering

Undersøkelser viser at revmatikere kommer senere til spesialist enn andre. Det får store konsekvenser! Mange går med unødvendige smerter og får redusert livskvalitet. Derfor satt NRF temaet tidlig diagnostisering på dagsorden på Revmatikerdagen 12. oktober. NRF trenger støtte til å drive opplysningsarbeid for at alle med muskel- og skjelettplager skal få en bedre hverdag. Vi håper at du vil støtte arbeidet vårt ved å gi et økonomisk bidrag.

Her kan du gi din støtte: