Hopp til innhold
Forside / nyheter / Følg Åses tips og vinn premier
Støtt oss

Følg Åses tips og vinn premier


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 01.06.2017 / Oppdatert: 01.06.2017


«Det behøver ikke være så avansert», sier sekretær i Ytre Helgeland revmatikerforening. Se hennes tips til hvordan du kan vinne vervekonkurransen!

Åse Senning jobbet i behandlingsreiser på Rikshospitalet og hadde en far med leddgikt. På bakgrunn av dette var det helt naturlig for henne å melde seg inn i Norsk Revmatikerforbund for å holde seg faglig oppdatert. Hun lever selv med revmatisk sykdom, men ble ikke diagnostisert før hun hadde vært medlem i flere år.

Flere tiår siden sist

På Ytre Helgeland er det over 30 år siden sist det var en revmatikerforening, forteller Åse. Høsten 2016 startet omsider arbeidet med å få et styre opp og gå igjen, og Åse var selv en av dem som hanket inn flere ildsjeler. I år har laget hatt årsmøte, og har blant annet fått til fast ukentlig varmtvannstrening. Ved siden av full jobb, blir det travle dager for sekretæren. Hun poengterer likevel at det ikke behøver så være så avansert, det viktigste behovet hun opplever er det å ha en møteplass.

Jeg fikk tak i andre jeg visste hadde diagnose og spurte om de kunne tenke seg å være med. Noen av disse var ikke en gang medlemmer.

Bruker nettverket sitt

Åse nøler ikke med å spørre de hun kjenner fra behandlingsreiser og Rikshospitalet om å være medlem i NRF. Hennes største motivasjon for å verve er at lagets og forbundets slagkraft blir større med flere medlemmer. «Det er ikke enkelt å være kroniker, men sammen er vi sterke, og kan legge mer press på myndighetene», konstaterer hun.

Åses beste vervetips

  1. Bruk nettverket ditt og snakk varmt om ditt medlemskap i NRF
  2. Skryt av medlemsfordelene
  3. Legg særlig vekt på det sosiale aspektet
  4. Verv legen din og annet helsepersonell, NRF er en god informasjonskilde
  5. I stedet for å gi ut verveblankett, fyll ut for dem så det ikke går i glemmeboka!

Vinnerne av vervekonkurransen «Verv en venn» trekkes 1. juli!