Hopp til innhold
Forside / nyheter / Forskningssenteret REMEDY har åpnet
Støtt oss

Forskningssenteret REMEDY har åpnet


Skrevet av: Camilla Stabell / Publisert: 23.05.2022 / Oppdatert: 08.06.2022


Senterets leder professor Espen A. Haavardsholm og generalsekretær i NRF, Bo Gleditsch, under åpningen av REMEDY.

Fredag 20. mai var det høytidelig åpning av det nye forskningssenteret REMEDY på Diakonhjemmet sykehus i Oslo. NRF er partner i senteret.

REMEDY er et nytt forskningssenter for behandling innen revmatologi og muskelskjelettsykdommer.

– Vår visjon er å gjennomføre forskning med mål om bedre klinisk praksis for pasientene, sa senterets leder, professor Espen A. Haavardsholm.

Opprettelsen av senteret er muliggjort gjennom støtte fra Forskningsrådet på 128 millioner kroner, samt en gave fra Olav Thon Stiftelsen på 32 millioner.

Les mer om hvordan REMEDY-senteret er organisert på Diakonhjemmets nettsider.

NRF skal representere brukerne

Diakonhjemmet sykehus er vertsinstitusjonen for senteret, men senteret har også fire tilknyttede partnere. Norsk Revmatikerforbund er en av disse. NRFs rolle er å bidra med brukererfaringer og formidling av forskningsresultater, og var også svært involvert i søknaden til Forskningsrådet.

Fagsjef i NRF, Anna Fryxelius, forteller at det ligger mye jobb bak søknaden. Sammen med tidligere prosjektkoordinator i NRF, Ida Løchting, deltok hun i dette arbeidet på vegne av NRF.

– Vi er opptatt av at det skal være reell brukermedvirkning på alle nivåer i senteret, sier Fryxelius.

Ole Johan Borge, avdelingsdirektør Helseforskning og helseinnovasjon i Forskningsrådet, trakk fram nettopp dette poenget i sin tale fredag, da han roste søknadens meget grundige plan for brukermedvirkning i alle ledd.

Anne Therese Tveter, nestleder ved REMEDY og Anna Fryxelius, fagsjef i NRF 

Nå starter den virkelige jobben

Forskningsrådet har høye forventninger til senteret, og det blir spennende å følge med på forskningen som skal skjer her. NRF skal fortsette som pådriver og sikre at brukerperspektivet er sentralt i alt arbeidet som gjøres.

– Bruk vår organisasjon og det perspektivet vi sitter på til å heve og forankre alt det fantastiske arbeidet som skal utføres i REMEDY, sa generalsekretær i NRF, Bo Gleditsch, i sin tale under åpningen.

Ikke skjedd noe på 100 år

Olav Thon stilte selv på åpningen og ga en klar oppfordring til forskningen som skal skje på senteret: – Finn nye veier!

Selv har han slitt med smerter, og det hadde hans far også. Han mener lite har skjedd på 100 år når det gjelder behandling av pasienter på dette feltet, og dette er bakgrunnen for hans engasjement for saken.

Olav Thon talte til forsamlingen på vegne av Olav Thon Stiftelsen

Les tidligere nyhetssak om senteret.