Hopp til innhold
Forside / Du og diagnosen / Edgar Stene-prisen
Støtt oss

Edgar Stene-prisen

Edgar Stene-prisen er en skrivekonkurranse for personer med revmatisk sykdom eller muskelskjelettlidelse.

Det er både trøst og lærdom i å lese om andres erfaringer. Tekstene i denne skrivekonkurransen er skrevet av personer som selv har en revmatisk sykdom. Antagelig vil du kjenne deg igjen i mange av historiene som fortelles. Konkurransen arrangeres årlig av EULAR, den europeiske organisasjonen for revmatologi.

Edgar Stene-prisen 2024 er nå utlyst! Frist for bidrag er 4. januar 2024. Les om årets tema, premiene og hva du gjør om du ønsker å sende oss et bidrag.

Kanskje ønsker du selv å delta med en tekst en gang? Du kan skrive på norsk, og alle bidrag blir tatt godt i mot.

Prisen er etablert for å ære minnet om norske Edgar W. Stene (1919-1969) som var Norsk Revmatikerforbunds medlemsnummer en og generalsekretær i 16 år. Den første prisen ble delt ut i 1975.

Årlig tema

Hver høst annonserer EULAR tema for neste års konkurranse. Deltakerlandene arrangerer først en nasjonal konkurranse og det beste bidraget sendes videre til den europeiske finalen i januar. En jury kårer første, andre og tredje plass. Vinneren får en pengegave på 1000 Euro (2023), samt dekket reise til EULAR-kongressen i mai/juni.

NRFs rolle

I tillegg til å arrangere en nasjonal konkurranse på lik linje med de andre medlemslandene, har Norsk Revmatikerforbund også en plass i den europeiske juryen. I perioden 2023-2024 er det Anette Slåtta som er utnevnt til denne rollen. Slåtta er nestleder i NRFs barne- og ungdomsorganisasjon, BURG, og fylkesleder i NRF Telemark. Hun har selv barneleddgikt.

 

Fant du det du lette etter?

You already voted!