Hopp til innhold
Forside / Du og diagnosen / Edgar Stene-prisen
Støtt oss

Edgar Stene-prisen

Edgar Stene-prisen er en skrivekonkurranse for personer med revmatisk sykdom eller muskelskjelettlidelse.

Det er både trøst og lærdom i å lese om andres erfaringer. Tekstene i denne skrivekonkurransen er skrevet av personer som selv har en revmatisk sykdom. Antagelig vil du kjenne deg igjen i mange av historiene som fortelles. Konkurransen arrangeres årlig av EULAR, den europeiske organisasjonen for revmatologi.

Kanskje ønsker du selv å delta med en tekst en gang? Du kan skrive på norsk, og alle bidrag blir tatt godt i mot.

Vinneren for 2023 ble annonsert av EULAR 15. mars. Frist for tekster for 2024 blir i desember. Hva som blir tema denne gang blir presentert etter sommeren.

Prisen er etablert for å ære minnet om norske Edgar W. Stene (1919-1969) som var Norsk Revmatikerforbunds medlemsnummer en og generalsekretær i 16 år. Den første prisen ble delt ut i 1975.

Årlig tema

Hver høst annonserer EULAR tema for neste års konkurranse. Deltakerlandene arrangerer først en nasjonal konkurranse og det beste bidraget sendes videre til den europeiske finalen i januar. En jury kårer første, andre og tredje plass. Vinneren får en pengegave på 1000 Euro (2023), samt dekket reise til EULAR-kongressen i mai/juni.

I 2023 var temaet hvordan god kommunikasjon med en lege har ført til et bedre liv.

NRFs rolle

I tillegg til å arrangere en nasjonal konkurranse på lik linje med de andre medlemslandene, har Norsk Revmatikerforbund også en plass i den europeiske juryen. I perioden 2023-2024 er det Anette Slåtta som er utnevnt til denne rollen. Slåtta er nestleder i NRFs barne- og ungdomsorganisasjon, BURG, og fylkesleder i NRF Telemark. Hun har selv barneleddgikt.

Vinneren 2023

Den norske vinneren i 2023 var Laila Hetlelid fra Stavanger. Les Hetlelids tekst her.

Hele 17 land deltok med tekstbidrag i den europeiske finalen og det var irske Shauna O’Connor (31) som vant den europeiske finalen.

Revmapodden har laget en episode om årets Edgar Stene pris. Programleder Joachim Sagen tar en prat med den norske vinneren Laila Hetlelid og jurymedlem i EULAR, Anette Slåtta.

Fant du det du lette etter?

You already voted!