Hopp til innhold
Forside / Du og diagnosen / Mestre kronisk sykdom / Mestring av Fatigue/Utmattelse
Støtt oss

Mestring av Fatigue/Utmattelse

Kunnskap og gode selvhjelpsstrategier er viktig for å mestre fatigue/utmattelse.

Hvordan vi tenker påvirkes av erfaringer, situasjonen vi er i og verdiene våre. Tankene våre påvirker både følelsene og handlingene våre, det gjør det interessant å se på hvordan vi kan påvirke tankene våre i positiv retning. Å tenke friskfokusert handler om å være bevisst på hvilke tanker det er hensiktsmessig for deg å bruke tid og oppmerksomhet på for å nå målene dine. For du er så mye mer enn sykdommen.

Vil du vite mer?

Tor André har sykdommene polyartrose og fibromyalogi, og har utfordringer med fatigue. Han forteller hvordan han takler sykdommen og hverdagen.

Norsk Revmatikerforbund har utdannet egne energigivere (instruktører) som selv arrangerer små samlinger for deg som ønsker å lære mer om hvordan du skal mestre fatigue/utmattelse. Disse instruktørene har tatt en egen utdanning, lært opp av meget dyktige psykologer.

Disse kurs/samlingene er et slags selvhjelpskurs der en lærer om kronisk utmattelse, og lærer om konkrete mestringsstrategier som styrker mulighetene for å få en bedre aktivitetsbalanse og mer overskudd.

Tilbakemelding fra en deltager:

«Dette handler om mestring av utmattelse. Og det er så bra! Mange av oss kjenner til dette med å føle seg fullstendig utmattet. Så utmattet at du omtrent ikke klarer å løfte opp armen din! En utmattelse som ikke lar seg hjelpe av søvn. En utmattelse som gir oss følelse av å ikke strekke til, som gir oss masse dårlig samvittighet! Kjenner du deg igjen? Mange gjør det! Det vi lærte denne helgen handler om teknikker til å takle akkurat dette! Vi lærer først og fremst å forstå utmattelse. Mentale strategier og hvordan vi kan være en støttespiller for oss selv. Det er viktig å ikke sløse bort de krefter vi har! Vi må lære oss å bruke energien vi har på en fornuftig måte. På kurset blir vi opplært til å lære dette videre«.

Fant du det du lette etter?

You already voted!