Hopp til innhold
Støtt oss

Hva er trening

Trening er definert som «fysisk aktivitet som er planlagt, strukturert og repetitiv i den hensikt å forbedre eller opprettholde en eller flere komponenter av den fysiske formen»

Her er noen andre definisjoner som ofte mistolkes som trening:

Bevegelse er alle de bevegelsene vi kan eller gjør i hverdagen. Det kan være å gå til kjøleskapet, drikke et glass vann eller gå av bussen. Vi er alle avhengige av bevegelse, men det er måten vi gjør det på og utfordringene som følger av den bevegelsen som bestemmer utbytte.

Fysisk aktivitet er definert som «enhver kroppslig bevegelse initiert av skjelettmuskulaturen som resulterer i en økning i energiforbruket utover hvilenivå»

Fysisk form er de egenskapene du har eller får og som relaterer til evnen man har for å utføre fysisk aktivitet.

Fysisk form kan grovt sett deles inn i to, helserelatert form og prestasjonsrelatert form. Helserelatert form, som gjennom fysisk aktivitet og trening er grunnleggende og kanskje det viktigste for alle, består av; kardiorespiratorisk utholdenhet (hjerte-kar systemet), muskulær utholdenhet, kroppssammensetning (muskler, bein, fett), muskulær styrke og fleksibilitet. I praksis betyr er påvirker disse egenskapene din hverdag og hvordan du opplever intensiteten i arbeidsoppgaver som krever mer enn bevegelse