Hopp til innhold
Forside / nyheter / Linda fra Østfold: – I dag får ikke smertene så stor plass i livet
Støtt oss

Linda fra Østfold: – I dag får ikke smertene så stor plass i livet


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 17.01.2019 / Oppdatert: 18.01.2019


Linda Rønning Martinsen (35) jobber som dyrepleier og har diagnosen fibromyalgi.

– Jeg fikk diagnosen fibromyalgi i 2016 og fikk tips om delta på SyktAktiv-kurs i NRF. Da hadde helsevesenet ikke mer å tilby, og jeg følte meg veldig alene. Kurset ga meg mye; det snudde for eksempel hele min tankegang om det å leve med smerte.

– I dag får ikke smertene så stor plass i livet – jeg fokuserer på at det kommer bedre dager.

– Jeg lærte også mye om å snakke med familien, om å be om hjelp, og fikk mange praktiske tips. Jeg fikk kjennskap til NAVs opplegg Aktiv på dagtid, og jeg ble medlem i NRF.

– Det siste innebærer flott erfaringsutbytte med andre medlemmer, og trening i varmtvannsbasseng. I løpet av kurset forsto jeg hvor mye fysisk aktivitet har å si for hvordan vi takler hverdagen, både fysisk og psykisk. Jeg er utdannet dyrepleier og håper å kunne komme tilbake i jobb etter hvert.

Dette er en artikkel som tidligere er publisert i NRFs medlemsblad R-Magasinet nr 1/2017Som medlem i NRF mottar du medlemsbladet vårt gratis rett hjem i postkassen fire ganger i året. Les mer om fordelene ved å være medlem i NRF på våre medlemssider. Er du ikke allerede medlem kan du melde deg inn her.