Hopp til innhold
Forside / nyheter / Mer muskler til NRF
Støtt oss

Mer muskler til NRF


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 15.06.2018 / Oppdatert: 17.10.2023


NRF mottok i dag en sjekk pålydende 450.000 kroner til prosjektet «Klar, Ferdig, Tren». - Vi skal utvikle verktøy slik at alle med muskel- og skjelettplager får kunnskap om den treningen de trenger, slik at de kan trene på egen hånd, sier frisklivsrådgiver Ole Martin Wold i NRF.

-Dette er helt rått! Jeg ble helt målløs og veldig positivt overrasket da Extrastiftelsen helt uventet dukket opp med denne sjekken i dag. Det er fantastisk å få støtte til å kunne bedre livskvaliteten til alle med muskel- og skjelettplager. Vi ønsker å produsere en informasjonskampanje og et digitalt trenings-, aktivitets- og mestringskonsept tilpasset personer med revmatisk sykdom og muskel – og skjelettlidelser. Det skal enkelt tas i bruk for alle aldre, uavhengig av hvor bor og i hvilken form de er, uttaler Wold. Han er også prosjektleder for det nåværende treningstilbudet «Kom i form med NRF», som har slått så godt an i medlemsmassen. Begge prosjektene er gratis for deltakerne å bli med på.

Alle kan delta

-«Klar, ferdig, tren» er et prosjekt som starter til høsten og gjennomføres av NRF sentralt. Vi skal bruke alle NRFs kanaler til å kommunisere ut dette prosjektet, så nå må alle følge med. Det nye prosjektet blir ettårig, og vi åpner også opp for at ikke-medlemmer kan delta. Vi ser at slike åpne tilbud tiltrekker nye medlemmer til NRF, og det gleder vi oss over, sier prosjektkoordinator for Extrastiftelsen i NRF, Arild Nybø.

Flere kommer i god form

-Det er veldig hyggelig for oss i Extrastiftelsen å dele ut disse midlene når vi vet at 1 av 4 har muskel- og skjelettplager, og at de nå kan komme i mye bedre form. Gratulerer! sier Jan Melby, fagsjef for helseområdet i Extrastiftelsen. Sammen med kontorsjef Eva Næss, delte han ut sjekk og blomster til stor glede for NRF-ansatte.

Vi takker Extrastiftelsen for det flotte bidraget, og lover å gjøre det beste ut av dette prosjektet for å fremme muskel- og skjelletthelsen i Norge!

3 av 7 til NRF

Av 7 innsendte søknader fikk NRF innvilget hele 3 søknader. Dette er godt over gjennomsnittet for organisasjonene samlet. De tre prosjektene er:

  • «Egenoppfølging ankyloserende spondylitt». Prosjektleder: Vebjørn Berre. Tildelt beløp: 250.000.-
  • «Klar, Ferdig, Tren». Prosjektleder: Ole-Martin Wold. Tildelt beløp: 450.000.-
  • «Koordinerte brukerforløp av revmatisme». Prosjektleder: Mariann Sandsund. Tildelt beløp: 690.000.-

Se alle tildelinger fra Extrastiftelsen vår 2018.


Fv: Jan Melby (Extrastiftelsen), Ole-Martin Wold (NRF), Eva Næss (Extrastiftelsen) og Arild Nybø (NRF)