Hopp til innhold
Forside / nyheter / Ny forskning rett hjem i stua
Støtt oss

Ny forskning rett hjem i stua


Skrevet av: burgnorge / Publisert: 20.04.2017 / Oppdatert: 27.04.2017


Vi livestreamer hovedforedragene under årets dialogseminar om revmatiske bindevevssykdommer. Følg med fra din egen stue helt gratis!

Første del av årets dialogseminar vil bli filmet og sendt direkte og gratis hjem til alle som ønsker. Hovedforedragene er relevant for alle med revmatisk sykdom, og vil fokusere på kosthold og tarmbakterier. I etterkant vil det bli laget en kortfilm av foredragene som legges på vår YouTube-kanal.

Du kan følge foredragene her: http://www.ustream.tv/channel/YwvfK7dQx2R (merk at tittelen som står der nå er fra forrige livestream, det er likevel rett lenke!)

Kl. 15.10-16.00: Kan vi spise oss friskere?

Ernæringsfysiolog Ann Christin Hansen lever selv med en revmatisk sykdom, og er opptatt av hvordan kosthold påvirker helsa vår. I jungelen av råd om hva man skal og ikke skal spise er balanse et stikkord som Ann Christin har fokus på.

Kl. 16.10-16.40: Tarmbakterier og revmatisk sykdom

Overlege ved revmatologisk avdeling på Rikshospitalet, Øyvind Midtvedt, forsker på sammenhengen mellom tarmbakterier og revmatisk sykdom. Mange med revmatisk sykdom opplever at magen ikke spiller på lag. Men, hva kom egentlig først av mageplagene og revmatismen? Kan årsaken til revmatisk sykdom ligge i tarmen?