Hopp til innhold
Forside / nyheter / Nye temasider om seksuell helse
Støtt oss

Nye temasider om seksuell helse


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 10.01.2024 / Oppdatert: 10.01.2024


Seksuell helse med revmatisk sykdom er en kampanje med hensikt å ufarliggjøre og normalisere tematikken seksuell helse for personer med revmatisk sykdom.

Kampanjen er et samarbeidsprosjekt mellom NRF og sexolog Tone Størseth Moksnes. I november og desember hadde vi ukentlige innlegg på vår Instagram-konto. Nå lanserer vi nye temasider hvor all informasjon fra innleggene er samlet, og mer til!

Hva er seksuell helse?

Seksuell helse kan beskrives slik:

  • God seksuell helse er en ressurs som bidrar til trivsel, holder oss friske og fremmer livskvalitet og mestringsferdigheter.
  • Positive holdninger og følelser til egen kropp og seksualitet bidrar til en tryggere seksuell identitet og sunnere handlingsmønstre.
  • Dårlig seksuell helse gjør deg mer utsatt for mistrivsel og sykdom, kan gi et negativt selvbilde og kan bidra til å ta dårligere valg for deg selv.

På temasidene kan du blant annet lese om hvordan smerte kan påvirke seksuallivet, og få råd om hva du kan gjøre. Du får tips om hjelpemidler, og om å utforske dine erogene soner. Du kan også lese om hvordan god seksuell helse kan styrke både den fysiske og psykiske helsen din.

Sjekk ut temasidene seksuell helse med revmatisk sykdom her.