Hopp til innhold
Forside / Ditt lokallag / Oppland / Sykt Aktiv i Lillehammer Revmatikerforening
Støtt oss

Sykt Aktiv i Lillehammer Revmatikerforening


Skrevet av: Lillehammer / Publisert: 03.04.2019 / Oppdatert: 03.04.2019


Vi ønsker oss Frisklivsagent!

«Sykt Aktiv» er noe som har pirret min nysskjerrighet! Hva er det? Hvem er det for? Hvordan kommer vi i gang?

Dette er et kurs som holdes av «Frisklivsagentene» i de lokalforeninger eller Fylker som har det –  og for å bli Frisklivsagent må man ha gjennomført «Sykt Aktiv»-kurs.

Det viser seg at Oppland Fylke har hatt en Frisklivsagent tidligere, men ingen aktiv nå. Så etter noen telefoner fikk vi avtalt, påmeldt og sendt av gårde en kandidat til Gardermoen siste helgen i mars.

Linn Heidi er ett av våre yngre medlemmer – noen kjenner henne igjen fra varmtvannstreningen på Skogli – og hun tok utfordringen på strak arm. Gratulerer med gjennomført kurs – som du nå kan bruke det til å arrangere aktiviteter lokalt for oss i Lillehammer Revmatikerforening.
Vi har allerede mange forslag til nye aktiviteter så det blir en spennende tid fremover…….

«Mestringskurset Sykt Aktiv er utviklet for deg med revmatisk sykdom eller muskel- og skjelettplager. I kurset fokuserer vi på friskfaktorer og du lærer verktøy og metoder som gjør at du kan bruke dine ressurser for å få et aktivt og friskfokusert liv, der du bruker trening som medisin.

Gjennom kurset får du verktøy så du kan starte opp en aktivitetsgruppe der du bor. Dette er en mulighet slik at du kan være med å inspirere andre til å ha friskere og mer aktive liv samtidig som du får drahjelp til å nå dine egne treningsmål.»

Det er Oppland Fylke som har bekostet Linn Heidi’s kurs og vårt ønske er at hun i løpet av året kurses ytterligere slik at hun blir Frisklivsagent. Når vi har kommet dit kan Linn Heidi arrangere «Sykt Aktiv» kurs i vår forening – les mer her:  https://www.revmatiker.no/en-aktiv-hverdag-med-sykt-aktiv-kurs/ (I artikkelen sies det at kurset er for deg mellom 30-55 år, men fra sentrale kilder har jeg fått høre at det planlegges kurs for alderen 55+ også)

Håper med dette at vi kan arrangere og få med oss enda flere til å være «litt» aktive – enten det blir en rusletur i Gågata, en tur opp Mesna elva, i skogen eller bare en sosial kveld med «drikk&strikk» (vi tenker te og håndarbeid ;-))

Vi ses

Hilsen
Nina Borgen Bøe