Hopp til innhold
Forside / / Revmatikerdagen 12. oktober: Tidlig diagnostisering
Støtt oss

Revmatikerdagen 12. oktober: Tidlig diagnostisering


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 12.09.2017 / Oppdatert: 17.10.2023


Tema for den internasjonale Revmatikerdagen er i år «tidlig diagnostisering». Et svært viktig tema for neste generasjons revmatikere!

Undersøkelser viser at revmatikere kommer senere til spesialist enn andre grupper. Vage symptomer og en langsom utvikling av sykdommen kan være noen av forklaringene til at hverken pasienter eller fastleger tenker på en revmatisk diagnose. Mange pasienter blir ikke trodd og tatt på alvor av fastlegen. Det får store konsekvenser! Både unge og gamle går med unødvendige smerter og får redusert livskvalitet. Dette kan for forebygges hvis det blir satt diagnose på et tidligere tidspunkt. Derfor setter NRF «tidlig diagnostisering» på dagsorden på Revmatikerdagen 12. oktober.

Ble ufør grunnet sen diagnose

Gunn-Alise (32) ville hatt mye bedre livskvalitet i dag hvis hun hadde fått satt den revmatiske diagnosen Ehlers-Danlos syndrom (EDS) tidligere. Både moren og datteren har samme diagnose. Allikevel ble det årevis med smerter og psykiske nedturer før legene trodde på Gunn-Alise. Hun synes spesielt det er trist at hun ikke får være i arbeidslivet og er 100 prosent ufør på grunn av sen diagnose. – Det er trist at jeg må tilbringe så mye tid i sofaen, sier Gunn-Alise.

Se video hvor Gunn-Alise fortelle sin historie her:

«Don’t delay, connect today»

I forbindelse med den internasjonale Revmatikerdagen har EULAR – European League Against Rheumatism laget denne fine filmen. Her møter du tre mennesker med leddgikt som forteller sin historie.

Vervekonkurranse på Revmatikerdagen

Mange NRF-ildsjeler er ekstra flinke til å verve nye medlemmer på Revmatikerdagen. Ved å delta i NRFs nye vervekonkurranse, er du med i trekningen av universalgavekort. Med et slikt gavekort kan du selv velge premien din!

  • Den som verver flest medlemmer over 26 år får et universalgavekort på kr 10.000,-.
  • Den som verver flest medlemmer under 26 år (BURG-medlemmer) får et universalgavekort på kr 7.500,-
  • Konkurransen varer til 31.12.2017. De heldige vinnerne kåres i januar.

Husk at det er halv pris på alle typer medlemskap ut året. Bruk dette som et ekstra verveargument når du forteller om medlemsfordelene. Les om NRFs medlemsfordeler på www.revmatiker.no/medlemsfordeler

Vant ny mobil etter verveinnsats

Anne-Bjørg Evenstad (56) ble kåret til Norges beste NRF-verver første halvår 2017. Les om hvordan hun gikk fram for å vinne her.

Nytt materiell til Revmatikerdagen

Tillitsvalgte i NRF kan bestille gratis vervemateriell via NRFs nettbutikk. Der finnes blant annet en helt ny flyer «Huskeliste ved legebesøk», flunkende ny NRF-brosjyre, vervebrosjyre, «give aways» og profileringsmateriell.