Hopp til innhold
Forside / nyheter / Trosser geografiske utfordringer
Støtt oss

Trosser geografiske utfordringer


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 09.01.2017 / Oppdatert: 09.01.2017


«Ikke vær redd for å tenke nytt», sier leder i Aukra Revmatikerforening. Entusiasme, omsorg og variasjon har ført til at lokallaget kan være til inspirasjon for andre.

Åpent hav skiller medlemmene til lokallaget, men det stopper ikke lokallagsleder og initiativtaker Astrid Pedersen. Ved hjelp av sitt store engasjement har hun økt aktiviteten i Aukra Revmatikerforening, en forening hvor over halvparten av medlemmene er aktive! Sammen med Kjellaug Iversen Breivik, medlem og primus motor på Finnøya i Sandøya kommune, dro de i land en helgesamling med om lag 35 deltakere på Finnøy Havstuer.

Håp i Havet

Velværesenteret «Håp i Havet» på Finnøy ble flittig brukt under samlingen. Senteret, med varmtvannsbasseng, ble i sin tid finansiert av ExtraStiftelsen da kommunen i samarbeid med Havstuene søkte gjennom fylkeslaget. Fylkessekretær i Møre og Romsdal, Karen Høydal er strålende fornøyd med både bassenget, samlingen og fremgangen til Aukra Revmatikerforening. «Dette lokallaget har virkelig tatt seg opp!», sier hun.

Håp i Havet

Håp i Havet

Tar vare på medlemmene

En samling med overnatting var noe medlemmene hadde etterspurt, og nettopp det å lytte til medlemmenes ønsker er noe lokallagslederen legger mye vekt på. Hun er opptatt av å vise omsorg og entusiasme og være åpen for nye ting. Helgen på Finnøya var så vellykket at Aukra denne våren setter snuten til Spania og Reuma-Sol. På spørsmål om hvorfor hun tror en såpass stor del av medlemmene er aktiv, svarer hun at det handler om variasjon og entusiasme. «Vi er både unge og eldre medlemmer, og vi er flinke til å prøve nye ting og ha ulike temaer. Som leder er det også viktig å vise mye entusiasme, det smitter over!»

Tør å tenke nytt!

Vi trer nå inn i NRFs største verveår noensinne, og Aukra Revmatikerforening går foran som et godt eksempel på hvordan man kan tiltrekke seg nye medlemmer. Med ukentlig trening i varmtvann, og snart trening i sal i tillegg til månedlige møter og andre aktiviteter, når man ut til flere. Lokallagsleder Astrids beste vervetips er å tørre å tenke nytt. I tillegg pleier laget hennes å variere mellom åpne og lukkede medlemsmøter, og på turer er det gjerne åpent for å ta med seg en venn som er ikke-medlem. En flott måte å la andre «prøve» NRF før de melder seg inn!

Vil du ha mer motivasjon og andre tips for å bli årets beste verver? Klikk her!