Hopp til innhold
Forside / Aktivitetskalender / Frisklivsagent og TM-kontakt samling
Støtt oss

Frisklivsagent og TM-kontakt samling


Skrevet av: Ole-Martin Wold / Publisert: 24.05.2024 / Oppdatert: 19.12.2023

Postet i: Nasjonalt / Aktivitet: For nøkkelpersoner og entusiaster, For tillitsvalgte, Instruktørkurs, Mestring, Mosjon/trening, Organisasjon og ledelse


Frisklivsarbeidet i Norsk Revmatikerforbund blir stadig bedre og i denne samlingen vil vi styrke den ytterligere ved å samle både agenter og TM-kontakter for opplæring og påfyll.

Vi arrangerer endelig en samling der både kommende og nåværende Frisklivsagenter og Trening- og mosjons kontakter samles under samme tak. I dette kurset skal vi gjør vi følgende 3 deler i ett.

Jeg vil bli Frisklivsagent

Har du lyst til å bli en Frisklivsagent? Da er dette kurset noe for deg.

Har du deltatt på Sykt AKTIV eller Sykt Aktiv + kurs, eller hørt om disse mestringskursene og har lyst til å ta skrittet videre? Som Frisklivsagent får du mulighet til å inspirere og motivere andre, samtidig som du får verktøy og oppfølging som du kan bruke selv. (En egen sak om Sykt aktiv kommer her)

Det er Frisklivsagentene som gjennomfører de populære Sykt AKTIV Sykt & AKTIV+ kursene i Norsk Revmatikerforbund. Per i dag har vi mange aktive Frisklivsagenter, men vi ønsker flere Frisklivsagenter, og det er flere som har etterspurt dette kurset.

Dersom du selv liker å trene eller være aktiv, er opptatt av å finne balanse mellom aktivitet og hvile, og er bevisst på å bruke positive mestringsstrategier, er du et forbilde som kan hjelpe andre. Da ønsker vi å rekruttere deg som Frisklivsagent! Med grunnkurs som Frisklivsagent, lærer du å hjelpe andre som vil vite hvordan de kan mestre livet med kronisk sykdom og fortsatt ha et aktivt liv. Ta kontakt med ditt fylkeslag dersom ditt fylke ikke har Frisklivsagent. Her kan du se hvilke fylker som har

Hvis du ønsker å lese mer om Sykt Aktiv, kan du lese mer her!

Jeg er Frisklivsagent

Våre Frisklivsagenter er viktige og oppfølgingen er sentral.

I dette kurset skal vi gjøre:

 • Kursdeler du ønsker mer trening i
 • Videreutvikling av rollen
 • Oppfølging av Sykt Aktiv deltagere lokalt
 • Sykt Aktiv grupper
 • Foredrag av ekstern(e) fagpersoner
 • Samarbeidsmodellen mellom NRF og Frisklivssentral eller Læring og mestringssenter
 • Hvordan presentere Sykt Aktiv i fylke eller kommune

Trening og mosjonskontakt

Det legges ned mye arbeid i og rundt aktiviteter i både fylke- og lokallag i hele organisasjonen. En Trening- og mosjonskontakts (TM-kontakt) hovedoppgave på fylkesnivå skal være en pådriver for NRFs trenings- og mosjonsarbeid. TM-kontakten skal være en ressurs for både fylkes- og lokallag. I retningslinjene står det beskrevet litt om hva slags kunnskap og egenskaper TM-kontakten skal inneha. Du kan lese mer om de reviderbare retningslinjene her
På dette kurset og samlingen ønsker vi å styrke kontaktens kompetanse og se på hvordan vi kan tilpasse eller endre rollen til det beste for organisasjonen og kontaktens praksis. Kurset skal innebære teori i der vi skal fokusere på fagkunnskap om friskliv, organisering, planlegging og gjennomføring av aktiviteter og kurs, veilede lokale instruktører, ha egne kurs og inspirasjonssamlinger lokalt. Vi skal peile kursen for trening og fysisk aktivitet etter handlingsplanen de neste årene. Det har ingenting å si om du har vært trening og mosjonskontakt lenge eller kort, denne samlingen skal styrke samarbeidet internt slik at vi blir sterkere utad.

Vi skal også ha deler av teori og praksis sammen med Frisklivsagentene.

Praktisk informasjon:

 • Kurs start: 24. mai kl 16.00
 • Kurs slutt: 26. mai kl 15.00
 • Kursansvarlig: Ole-Martin Wold (kommer flere)
 • Kurssted: Thon Hotel Oslo Airport, Gardermoen
 • Egenandel: 3500,-
 • Kontaktinformasjon: Ole-Martin Wold v/ ole.martin@revmatiker.no
 • Krav til deltager: Enighet med fylkeslaget om at du skal delta.
 • Krav til Frisklivsagent etter kurs: Arrangere kurs i sitt fylke minst 1 gang per år i samarbeid med fylkeslaget.

Påmelding Frisklivsagent kurs del

Påmelding Trening og mosjonskontakt kurs del