Hopp til innhold
Forside / Om NRF / For tillitsvalgte / Diagnosearbeid
Støtt oss

Diagnosearbeid

Det er mange ting å tenke på som tillitsvalgt i både lokalforening og fylkeslag. Her finner du tips og informasjon som kan lette arbeidet.

 

NRF arbeider for alle med sykdom relatert til muskel- og skjelettsystemet. Det er mange ulike diagnoser som faller inn under denne paraplyen. De største hovedkategoriene er Inflammatoriske Leddsykdommer, som blant annet innefatter Revmatoid Artritt og Spondyloartritt, og revmatiske bindevevssykdommer, som innefatter Sjøgrens Syndrom, Systemisk Sklerodermi og Myositt.

De revmatiske sykdommene har endel til felles, som smerter og fatigue, men de kan også arte seg veldig ulikt. Lokallagene i NRF har aktiviteter og medlemstilbud som er aktuelt for alle revmatikere. I tillegg har ildsjeler fra ulike diagnoser organisert seg i diagnosegrupper, med frivillige som arbeider for å organisere tilpasset informasjon og aktivitet for akkurat sin diagnose.

Du kan finne en oversikt over de aktive diagnosegruppene her: Diagnosegrupper

Det er utarbeidet retningslinjer som beskriver hvordan diagnosearbeidet skal fungere på lokalt, fylkes- og landsdekkende nivå.