Hopp til innhold
Støtt oss

Webpublisering

Her finner du opplæringsvideoer som viser hvordan du kan oppdatere hjemmesiden til ditt lokallag.

Innlogging krever brukernavn og passord til publiseringsløsningen. Hvert lokallag eller forening har en felles innlogging. Ta kontakt med camilla@revmatiker.no om du trenger bistand.

Det er en forutsetning for tilgang at du enten deltar på et kurs i webpublisering i regi av fylkeslaget eller det nasjonale leddet, eller at du gjør deg kjent med opplæringsvideoene på denne siden. Se gjerne gjennom videoene på nytt dersom det er lenge siden du publiserte noe sist.

1. Innlogging
Vi logger inn for første gang.
SE VIDEO

2. Å redigere basisinformasjonen på sidene
Vi redigerer toppbildet, velkommenteksten og kontaktinformasjonen.
SE VIDEO

3. Å legge ut en nyhet, del 1
Vi legger ut en nyhet på hjemmesidene til lokallaget. Del 1 av 2.
SE VIDEO

4. Å legge ut en nyhet, del 2
Vi legger ut en nyhet på hjemmesidene til lokallaget. Del 2 av 2.
SE VIDEO

5. Å legge en aktivitet i aktivitetskalenderen
Vi legger en aktivitet ut i aktivitetskalenderen.
SE VIDEO

Se også disse presentasjonene for noen tips:

Bruk av bilder på nett

Størrelsen på bildet

Vær obs. når du laster opp bilder. Bilder med høy oppløsning tar mye plass på nettsidene, og er heller ikke nødvendig for at det skal se fint ut. Bildene trenger ikke være større enn 3-400 kb, og aldri mer enn 8-900 kb.

Her er lenke til to gratisprogrammer som forminsker bilder enkelt.

  • tinypng.com. Dra bildet over, eller last opp bildet i boksen. La programmet jobbe. Last ned filen, som nå er i mindre oppløsning, og kan brukes på nett.
  • picresize.com. Dra bildet over eller last opp. Velg om du vil forminske 25, 50 eller 75 prosent. La programmet jobbe, og last ned ferdig fil.

Opphavsrett og gratis bilder

Vær varsom med bruk av bilder du finner på nett, de fleste bilder eies av noen, og kan ikke brukes fritt av andre.
Det finnes noen steder med gratis bilder. I denne artikkelen fra Nettredaktøren.no får du noen gode tips til hvordan finne gratis bilder.

Personvern

Det er fint med bilder av mennesker, særlig bilder fra aktiviteter dere arrangerer. Men husk å spør om lov til å bruke bildet. Et tips er å ta bilde av bare et par utvalgte, enn å ta bilder av en stor gruppe. Da er det lettere å spørre bare disse to om lov til å bruke bildet på nett eller sosiale medier.

Gratis bilderedigeringsprogram

Paint er et gratis bilderedigeringsprogram, om du for eksempel ønsker å lage et utsnitt eller gjøre bildet litt lysere. Søk på «Paint» i programmene på din PC.