Hopp til innhold
Forside / nyheter / Revmatikerdagen 15. mars
Støtt oss

Revmatikerdagen 15. mars


Skrevet av: Norsk Revmatikerforbund / Publisert: 15.03.2022 / Oppdatert: 15.03.2022


15. mars er Norsk Revmatikerforbunds stiftelsesdag og lokal revmatikerdag. Dagen markeres med forskjellig aktivitet rundt om i våre lag og foreninger.

Norsk Revmatikerforbund ble etablert på denne dag i 1951. En gruppe pasienter innlagt ved Oslo Revmatismesykehus kom i snakk, og oppdaget at den felles erfaringen de hadde av at det hjalp hvis de var i bevegelse, var helt motsatt av hva legene fortalte dem var bra og den behandlingen de fikk. Våre grunnleggere oppdaget at deres erfaring, deres brukerkompetanse, gikk i en helt annen retning enn hva legenes anbefaling var.

Denne essensielle kraften og verdien er det som er sentralt i NRF den dag i dag – det som skal gjennomsyre hele organisasjonen: Brukernes egne erfaringer og kompetanse.

Dagen i dag markeres på forskjellige måter i våre lag og foreninger. NRF har meldt inn dagen som vår dag i frivillighetens år, hvilket har gjort det mulig å søke ekstra midler for å gjennomføre hyggelig aktivitet. I tillegg har man tilgjengelig materiell for å formidle Hjertesjekk-kampanjen, samt pressemeldinger om denne som kan brukes lokalt. Også vet vi at mange kreative lag og foreninger finner på sine egne unike aktiviteter.

Mange har nok også utsatt markeringene/aktivitetene noe, da mye har vært usikkert pga. pandemien. Det er forståelig, det viktigste er at man kommer sammen og finner på fine måter å hylle forbundets stiftelse og frivillighetens år på denne våren. Om en slår ordene vår dag sammen, får man vårdag. Det er også noe å feire, og kan strekkes helt til juni!

Mange år har NRFs administrasjon markert dagen med aktivitet sentralt, det skjer dessverre ikke i år. Ikke bare pandemi og uforutsigbare forhold, men også mangel på sentrale ressurser gjør at vi lener oss på den lokale aktiviteten i år. Vi kommer sterkere tilbake – Gratulerer med dagen alle med hjerte for NRF!