Hopp til innhold
Støtt oss

Hjemmetrening

Trening er viktig for alle, og spesielt for personer med revmatisk sykdom. Koronapandemien og nedstengingen av samfunnet gjorde at mange fikk øynene opp for hjemmetrening. Og den vanen kan vi gjerne fortsette med! NRF har laget mange bra og friske treningsvideoer du kan bruke når det passer deg.

Trening er morsomt,  givende og spesielt viktig for oss med muskel og skjelettplager. Men det er ikke alltid like lett å gjennomføre en treningsøkt alene. Her vil du finne ulike måter å trene hele kroppen på og vi kan tilby både styrke, kondisjonstrening, utholdenhet og andre aktiviteter.

Du kan gjennomføre treningsøkten akkurat hvor, når og hvordan du vil. Målet er at du skal være aktiv hver dag, tilpasset ditt nivå.

Vi ønsker med dette å inspirere deg til å være så aktiv du klarer uten å overdrive. Husk at aktivitet er gøy og at det gjør deg så godt!

Og bare vent så skal du se at både kroppen og sinnet blir lettere og gladere.
Husk å begynn rolig, vær tålmodig og ta en økt av gangen. Hvis du får økte smerter/hevelser eller lignende, kan det være et tegn på at du har gått ut litt for hardt.

Vi anbefaler deg å lese dette før du begir deg ut på treningen. Treningsvideoene finner du i menyen til venstre.

Bakgrunn

Da koronapandemien brøt ut i 2020, utviklet NRF et hjemmetreningsprogram for at våre medlemmer skulle bli inspirert og få hjelp til å være aktiv og trene selv om vi måtte holde oss hjemme. Vi la ut en video per dag i en periode over 5 uker, og det resulterte i mye gøy og spennende trening for hele kroppen. Selv om samfunnet har åpnet opp igjen, er hjemmetrening et godt alternativ for mange, og treningsvideoene fungerer like bra nå.