Ukas utfordring
Ny uke – ny utfordring! Hver mandag framover kommer det en ny utfordring til deg som omhandler både kroppen, hodet, mat, stress, søvn og mestring.
Utfordring uke 19
Lag to til tre måltider med fisk i løpet av uken!
Denne uka ønsker vi å utfordre dere til å spise mer fisk. Fisk er en god kilde til mange viktige næringsstoffer, og er derfor en råvare som er viktig å implementere i kostholdet. Fisk inneholder blant annet protein, vitamin B12, selen, jod og omega-3.
Visste du også at et av kostholdsrådene til Helsedirektoratet er å spise mer fisk? Spis fisk til middag to til tre ganger i uken, og gjerne bruke fisk som pålegg. Seks påleggsporsjoner med fisk tilsvarer omtrent én middagsporsjon. Dette tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken, hvor minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild (Helsedirektoratet, 2016).
Om du har lyst til å dele gjennomførelsen på sosiale medier, setter vi stor pris på at du tagger oss og bruker emneknaggen #52ukersutfordringnrf
Hva er NRFs 52-ukers utfordring?
Komfortsonen er noe vi alle er glade i, nettopp fordi det er der vi trives best. Men vi kan alle ha godt av å utfordre oss litt. Kanskje er det noe i hverdagen du ønsker å endre på? Da har vi en spennende og morsom utfordring til deg: Bli med NRF på «52-ukers utfordring»! Gjennom hele 2024 gir vi deg en ukentlig utfordring. Utfordringen blir publisert på Instagram søndager og på revmatiker.no mandag morgen. Les mer om det her.