Hopp til innhold
Forside / Om NRF / For tillitsvalgte / Politisk påvirkning / Hvordan arbeide med politikk?
Støtt oss

Hvordan arbeide med politikk?

Det å arbeide med politisk påvirkning er ikke vanskelig, men kan nok oppleves som uvant for aktive i lokallag og fylkeslag. På disse sidene finner du ressurser for hvordan du går frem for å påvirke politikere i ditt kommunestyre for lokallagene og hvordan vi skal jobbe sammen nasjonalt og i fylkesstyene for å påvirke Stortingsvalget 2021.

Enklest sett er politikk å prioritere. Det handler om å si at en ting er viktigere enn noe annet. Til å prioritere har vi politikere, som er valgt av folket på bakgrunn av løfter gitt til folket gjennom sine politiske program.

Vår oppgave som tillitsvalgte for Norsk Revmatikerforbund er å utøve påvirkningsarbeid, slik at politikerne prioriterer oss. For å få til dette er det helt nødvendig å ha kontakt med politikerne og fortelle dem om våre behov. Dette kan gjøres ved skriftlige innspill over epost, men det absolutt beste er å ta møter med dem. Ved å ha møter med politikerne så kan man bygge relasjoner som man kan bruke over flere år.

På disse sidene finner du informasjon om hvordan man lager en plan, bakgrunnsinformasjon om kommunestyrer og Stortinget, tips til hvordan man arbeider med medier og ikke minst en oppskrift på hvordan du kan gjennomføre et møte med en politiker.

Erfaringsmessig så er det bare å komme i gang. Jo flere møter du har med politikerne, jo enklere blir det. De er ikke farlige, de er vanlige mennesker som deg og meg.