Hopp til innhold
Støtt oss

Trening i sal & ute

10Trening er bra, også for personer med revmatisk sykdom eller muskel og skjelettplager. Trening er planlagt og repetitiv fysisk aktivitet med mål om å vedlikeholde eller forbedre den fysiske formen. Fysisk aktivitet er veldig bra for alle, og trening kan og er med på å øke de positive effektene på helsa og generell livskvalitet. Dersom du er instruktør for personer med revmatisk sykdom, er dette siden for deg. Her vil vi med jevne mellomrom legge ut flere ferdige treningsprogram du bare kan plukke fra og bruke. Vi vet hvor viktig jobb du som instruktør gjør, og da ønsker vi å prøve å legge til rette for mest mulig aktivitet. På denne siden finner du mye tips og triks, trening mm.
Rett under denne teksten finner du diverse ferdige programmer som du kan bruke, endre eller dele.

Utholdenhet:

Styrke/utholdenhet:

  • Styrkeøkt En økt du kan bruke som vanlig styrketrening og som utholdende styrketrening. Kan utføres nesten overalt og du trenger ingen utstyr.

Styrketrening:

  • Styrkeprogram nivå 1. Dette programmet kan brukes av deg som skal gjøre styrke for første gang, eller kun kan utføre øvelser i senga. Programmet fokuserer på enkle øvelser som kan aktivere store deler av kroppen.
  • Styrketrening med strikk En treningsøkt du kan bruke hvor som helst. Programmet er ikke tilpasset  nybegynnere, men kan brukes av alle. Du må selv tilpasse motstand og repetisjoner, da dette programmet inneholder øvelsen og hva slags muskler som aktiveres under øvelsen.